ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η Αλεξανδρούπολη είναι μία πανέμορφη πόλη, χτισμένη στα βόρεια παράλια του Θρακικού Πελάγους. Χαρακτηρίζεται από άψογη ρυμοτομία και καθαρούς δημόσιους χώρους, ενώ όσον αφορά στην αρχιτεκτονική της, συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το κλασικό. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην πανέμορφη και καλοδιατηρημένη παραλία της που θα ικανοποιήσει τόσο τους φυσιολάτρες όσο και τους λάτρεις της κοινωνικής ψυχαγωγίας.

Όπως είναι αναμενόμενο, η καρδιά της Αλεξανδρούπολης χτυπά στην παραλιακή οδό. Εκεί βρίσκονται παρατεταγμένες πολύ όμορφες καφετέριες και γνωστά franchises (Flocafe, Goody's, Pizza Hut κλπ), αλλά και πιο παραδοσιακά στέκια και ψητοπωλεία (π.χ. Κόκκορας). Στη μεριά του δρόμου που βρίσκεται προς τη θάλασσα και στο ύψος του φάρου, είναι παρατεταγμένα τα καθίσματα των καταστημάτων, χωρίς να εμποδίζουν τους περαστικούς, αφού το πλάτος του πεζοδρομίου από αυτή τη μεριά είναι πολύ μεγάλο. Πιο ανατολικά, σε μήκος ορισμένων εκατοντάδων μέτρων, εκτείνεται ένα πανέμορφο και καλοδιατηρημένο παρκάκι, ιδανικό για όσους θέλουν να διαβάσουν ή να απολαύσουν τη θάλασσα με την ησυχία τους. Κατά μήκος του πάρκου εκτείνεται και η παραλία της Αλεξανδρούπολης που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί αρκετούς λουόμενους. Ακόμη πιο ανατολικά υπάρχει μια «συστοιχία» ταβερνών και μεζεδοπωλείων.

Η κεντρική αρτηρία της Αλεξανδρούπολης είναι η Λεωφόρος Δημοκρατίας. Ο δρόμος αυτός έχει σίγουρα πολύ μεγαλύτερο καταναλωτικό ενδιαφέρον από την παραλιακή οδό. Εκεί θα βρείτε μία σειρά από σύγχρονες καφετέριες με πολύ όμορφο διάκοσμο, αλλά και πληθώρα εμπορικών καταστημάτων (είδη ένδυσης, ηλεκτρικά είδη, υπεραγορές, μανάβικα, μπουγατσάδικα, ψιλικατζίδικα κλπ). Σημαντικό είναι ότι στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλά καφέ και αρκετά ξενοδοχεία.
Φυσικά, πέρα από την ψυχαγωγία σας, η Αλεξανδρούπολη μπορεί να καλύψει και τις πολιτισμικές σας ανάγκες (θέατρο, κινηματογράφος).

Όσον αφορά την κίνησή σας μέσα στην πόλη, τα ΜΜΜ είναι επαρκή και δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε ταξί. Γενικά, όμως, η πόλη είναι αρκετά συμμαζεμένη και ανάλογα και με το πού μένετε, θα μπορείτε να καλύψετε τις περισσότερες αποστάσεις με τα πόδια.
Για μετακινήσεις εκτός της πόλης, ο σταθμός των ΚΤΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο, όπως και ο σταθμός του τρένου και το λιμάνι. Το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» βρίσκεται περίπου 15 με 20 λεπτά έξω από την πόλη (με αυτοκίνητο).
Η Αλεξανδρούπολη συνδυάζει φυσική ομορφιά και πολιτισμικό πλούτο. Μέσα στην ίδια την πόλη, το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι ο Φάρος. Μπορείτε, όμως, να επισκεφτείτε διάφορους ναούς και μνημεία από την περιφέρεια, καθώς και τα μουσεία φυσικής ιστορίας και εκκλησιαστικής τέχνης. Και, φυσικά, επιβάλλεται να επισκεφτείτε το νησί της Σαμοθράκης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αλεξανδρούπολη καθώς και τους εντυπωσιακούς υδροβιότοπους του δέλτα του Έβρου.

Τέλος, όπως ισχύει για κάθε παραθαλάσσια πόλη, το κλίμα της Αλεξανδρούπολης είναι πολύ ήπιο και ευχάριστο χειμώνα - καλοκαίρι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η στρατιωτική παρουσία στην πόλη είναι αρκετά έντονη, καθώς στο βόρειο τμήμα της βρίσκονται αρκετά μεγάλα στρατόπεδα. Σε γενικές γραμμές, η σχέση στρατού - κοινωνίας είναι πολύ πιο ομαλή από ό,τι σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και πάλι υπάρχει η φήμη ότι οι φοιτητές (κυρίως οι φοιτήτριες) περιμένουν να επιστρέψουν οι στρατιώτες από τις εξόδους τους για να κάνουν τη δική τους έξοδο. Αυτό, βέβαια, είναι αρκετά ανακριβές.
Γενικά, για το μέγεθός της και τον πληθυσμό της, η Αλεξανδρούπολη είναι μία εξαιρετικά πολυποίκιλη και πολυλειτουργική πόλη που θα ικανοποιήσει κάθε σας ανάγκη και επιθυμία.

Χαρακτηριστικά πόλης

  • Πληθυσμός: 73.000
  • Πρόσβαση: Αεροδρόμιο (Ελ. Βενιζέλος Σπάτα - Δημόκριτος), ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, Ακτοπλοϊκώς (Μέσω Πειραιά)
  • Νυχτερινή ζωή: Πολύ καλή
  • Μέσα μαζικής μεταφοράς: Πολύ καλά
  • Κίνηση στο κέντρο: Αρκετή

Leave a comment

You are commenting as guest.

All rights reserved foititoupolis.gr | 2023