ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Κέρκυρα είναι ένα γραφικό νησί με μοναδικό χαρακτήρα. Η αρχιτεκτονική της φέρει τα αποτυπώματα των παλαιότερων κατακτητών της, Βενετών. Πλησιάζοντας στο νησί είτε από τη θάλασσα είτε από αέρος νιώθει κανείς σαν να βγήκε από την Ελλάδα.
Η Κέρκυρα είναι μικρή και δε φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή της. Δεν έχει πολλούς φοιτητές, αλλά η φοιτητική κοινότητα της δίνει ζώη, ιδίως το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Την άνοιξη, ιδίως την περίοδο του Πάσχα, το νησί αλλάζει μορφή. Η άφιξη των πρώτων τουριστών, αλλά και η απλή βελτίωση του καιρού μοιάζουν να αναγεννούν το νησί. Οι Κερκυραίοι έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά σε γενικές γραμμές είναι χαρωποί και ζεστοί άνθρωποι, άξιοι παρατήρησης.

Η Κέρκυρα είναι γνωστός τουριστικός προορισμός τόσο για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, τα τοπία, της θάλασσές της, όσο και για τα αξιοθέατά της. Ο επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει να δει το Αχίλλειο, το ανάκτορο της βασίλισσας Σίσση με τις υπέροχες τοιχογραφίες, πίνακες και αγάλματα, από τα οποία το διασημότερο είναι ο «Αχιλλεύς θνήσκων». Στην πόλη υπάρχουν επίσης δυο κάστρα που προσφέρουν υπέροχη θέα της πόλης. Τους καλοκαιρινούς μήνες επιβάλλεται να επισκεφτεί κανείς τις πολυάριθμες παραλίες της με τα κρύα νερά τους. Φημισμένες περιοχές της είναι η Παλαιοκαστρίτσα, οι Μπενίτσες, η Δασιά, η Κασσιώπη, το Σιδάρη και ο Πέλεκας με το περίφημο ηλιοβασίλεμά του.

Η φοιτητική ζωή στην Κέρκυρα είναι ήρεμη. Δεν είναι κλασική φοιτητούπολη όπως άλλες. Ωστόσο διαθέτει καφετέριες, κλαμπ, εστιατόρια για όλα τα γούστα. Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα σπίτι μέσα στην πόλη ή σε μικρή απόσταση από αυτή γιατί τα λεωφορεία έχουν δρομολόγια και το βράδυ σταματούν στις 22:00 το χειμώνα και 22:30 το καλοκαίρι. Υπάρχουν βέβαια ταξί που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν, γι' αυτό καλό θα είναι να σημειώσετε τον αριθμό του τηλεφωνικού τους κέντρου. Προσοχή όμως το καλοκαίρι με την απότομη αύξηση των παραθεριστών ο αριθμός των ταξί δεν αυξάνεται ανάλογα. Έτσι μπορεί να βρεθείτε πολλές φορές να περιμένετε σε τεράστιες ουρές στις πιάτσες ή στο δρόμο.

Τέλος κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Το νερό του νησιού είναι γλυφό και δεν πίνεται. Θα πρέπει λοιπόν να παίρνετε εμφιαλωμένο νερό ή να πηγαίνετε στις διάφορες πηγές του νησιού όπου όμως το νερό παρέχεται σε συγκεκριμένες ποσότητες με ειδική κάρτα.

Χαρακτηριστικά πόλης

  • Πληθυσμός: 104.000
  • Έκταση: 591 τ. χλμ.
  • Πρόσβαση: Αεροδρόμιο (Ιωάννης Καποδίστριας), Κτελ, Ακτοπλοϊκώς (Μέσω Πάτρας)
  • Νυχτερινή ζωή: Αρκετά καλή
  • Μέσα μαζικής μεταφοράς: Μέτρια
  • Νοίκι: 200 € εώς 400 €
  • Ταρίφα Ταχι: 2,80 €
  • Κίνηση στο κέντρο: Καθόλου (με εξαίρεση τους καλοκαιρινούς μήνες)

Leave a comment

You are commenting as guest.

All rights reserved foititoupolis.gr | 2023