ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Ο φοιτητής στον Πύργο θα συνειδητοποιήσει ότι η ποιότητα ζωής που ο Πύργος σαν μικρή πόλη προσφέρει, είναι τελικά πιο σημαντικός παράγοντας για να περάσεις καλά σε σχέση με μία μεγάλη πόλη που δελεάζει έναν φοιτητή.

Οι φοιτητές στον Πύργο γνωρίζονται σχεδόν όλοι μεταξύ τους, οπότε είναι και πιο εύκολο να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις μεταξύ τους. Στην διασκέδασή τους εισπράττουν ζεστό, οικείο περιβάλλον εξυπηρέτησης αλλά και χαμηλές τιμές (ποτό 5 €). Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι για όσους φοιτητές παραμένουν η πόλη του Πύργου γίνεται ακόμα καλύτερη, απέχει 4 χλμ από θάλασσα και υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές αλλά και events αυτές τις περιόδους.

Στην πόλη του Πύργου μπορείται να επισκεφτείτε την Αρχαία Ολυμπία (19 χλμ απο Πύργο), τις ποτάμιες και υπαίθριες δραστηριόητες στο Ποτάμι Νέδα και τον Ιππικός όμιλος Ίφιτος στην περιοχή Χανάκια.
Στον ίδιο χώρο που βρίσκεται ο Πύργος σήμερα, τοποθετείται η Αρχαία πόλη Δυσπόντιο. Στα περίχωρα του Πύργου ήταν η αρχαία πόλη Λέτρινα, απ' όπου είχε πάρει και την ονομασία του σαν Δήμος Λετρίνων μέχρι την Δεκαετία του 1980. Η ονομασία της πόλης προέρχεται απο τον πύργο που είχε κατασκευάσει, το 1512, στην θέση του Επαρχείου ο Μπέης της ευρύτερης περιοχής Γεώργιος Τσερνωτάς. Κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας ο Πύργος ήταν ένας ενδιάμεσος σταθμός των διερχόμενων εμπόρων που πήγαιναν προς τη Ζάκυνθο. Διάφορες πηγές κάνουν λόγο για πόλη 5000 κατοίκων. Με την κάθοδο των Λαλαίων επικράτησε οριστικά το τοπωνύμιο ""Πύργος"". Ποτέ πριν το 1778, όποτε και υπάρχουν επίσημα έγγραφα και συμφωνητικά του Γεώργιου Αυγερινού, η ιστορία δεν αναφέρει το όνομα "Πύργος".

Χαρακτηριστικά πόλης

  • Πληθυσμός: 25.000
  • Πρόσβαση: Κτελ, ΟΣΕ
  • Νυχτερινή ζωή: Μέτρια
  • Κίνηση στο κέντρο: Ελάχιστη

Leave a comment

You are commenting as guest.

All rights reserved foititoupolis.gr | 2023