Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
3.3/10 rating (6 votes)

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

 • Προϊστάμενος Τμήματος: -
  Τηλέφωνα Γραμματείας: 2310013935, 2310791252
  Δικτυακός Τόπος: Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
  E-mail:
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Μηχανογραφικό
  Πεδίο:
   2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών
  Α/Α:
   356
  Κ.Α. Σχολής:
  447

  Γενικά

   

  Το Τμήμα Πολιτικών 'Εργων Υποδομής εντάχθηκε το 1985 στο Τ.Ε.Ι.Θ., αλλά έχει μακρά προϊστορία, που φθάνει μέχρι την Ανωτέρα Σχολή Υπομηχανικών Θεσσαλονίκης (Τμήμα Πολιτικών Υπομηχανικών). Με την ίδρυση των Κ.Α.Τ.Ε.- Κ.Α.Τ.Ε.Ε. λειτούργησε το Τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών, με δύο κατευθύνσεις: α) Δομικών 'Εργων και β) Συγκοινωνιακών Υδραυλικών 'Εργων, που μετεξελίχθηκε στο υφιστάμενο σήμερα Τμήμα.
  Το Τμήμα Πολιτικών 'Εργων Υποδομής έχει ως αποστολή να προάγει, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα, την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και την επιστήμη, που περιλαμβάνει το γνωστικό αντικείμενο της εφαρμογής των τεχνικών επιστημών, στη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή τεχνικών έργων υποδομής. 'Εχει, επίσης, αποστολή να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη ως στελεχών, που εφαρμόζουν τις τεχνολογικές γνώσεις στον τομέα των έργων υποδομής, αρμοδιότητας πολιτικού μηχανικού.


  Πρόγραμμα Σπουδών

Leave a comment

You are commenting as guest.

All rights reserved foititoupolis.gr | 2023